NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU VE CTIMĚŘICÍCH

Návrh domku ve Ctiměřicích nedaleko Mladé Boleslavi je postaven na jednoduchosti celkového pojetí, protože klienti, příjemný mladý pár, si přejí své bydlení postavit svépomocí s co možná nejnižšími náklady.

Tvar domu vychází z tradičního tvarosloví původních místních stavení doplněný o soudobé prvky ve formě rozměrnějších oken apod.

V terénu zčásti zapuštěné první podlaží slouží jako zázemí domu s garáží, technickou místností atd. Druhé podlaží je již celé obytné. Obývací pokoj s kuchyní a jídelnou tvoří jádro dispozice, což je umocněno i otevřením celého prostoru po hřeben střechy.

Jednobarevné ladění použitých materiálů (tj. střešní krytiny, omítky atd.) zajišťuje domu kompaktní vzhled, který je posílen jedním malým barevným detailem, a to vstupními dveřmi v celadonově zelené.


Architektonická studie_2017

Ctiměřice

Vít Lopatovský_CzechArch